2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Spárgakocsonya

Hozzávalók:
50 dkg spárga, só, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 dl olaj, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál porcukor, pár csepp citromlé, 1 dl tejföl, néhány salátalevél, 1 evőkanál zselatinpor

Elkészítés:
A spárgát jó megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje. Sóval, cukorral ízesítjük, puhára főzzük, leszűrjük, de a levét megőrizzük. A spárgát kihűtjük. Közben az olajat a tojássárgába cseppenként, habverővel belekeverjük. Ha már vajkeménységű, akkor hozzáadjuk a mustárt, porcukrot, citromlét és a tejfölt, majd simára keverjük. A zselatint 1 dl vízbe tesszük, és fél percig forraljuk, majd néha megkevergetve kihűtjük. A mártásba csurgatjuk, és a spárgákat is beledobjuk. Négy kerek mély formát vagy csészét folpackkal kibélelünk, és a spárgasalátát belesimítjuk. Az alját megütögetjük, nehogy légbuborék maradjon benne, és hat órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor négy kistányért salátalevelekkel bélelünk ki, és a spárgakocsonyát ráborítjuk, a folpackot lehúzzuk róla.

Palotai Noémi, Bakonyszentlászló


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!