2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Mézes szilvakocsonya

Hozzávalók:
1,5 kg szilva, 1 dl vörösbor, 2,5 dkg zselatinpor, 0,3 dl édes likőr, csipet fahéj, csipet szegfűszeg, 5 evőkanál méz

Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és az egyharmadát turmixoljuk, majd átszűrjük. A bort, a zselatinport, a likőrt és a fűszereket hozzáadjuk, és kevergetve felforraljuk. Egy-két percig főzzük, hogy a zselatin teljesen elolvadjon benne. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. A maradék szilvát darabokra vágjuk, és a mézzel együtt a még langyos zselatinos szilvaturmixba keverjük. Egy őzgerincformát benedvesített celofánnal kibélelünk. A szilvás masszát egyenletesen belesimítjuk, a hűtőbe rakjuk, és néhány órát vagy egy éjszakát dermedni hagyjuk. Ezután a formából vágódeszkára borítjuk, a celofánt lehúzzuk róla, és a kocsonyát forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Bármilyen befőttből vagy fagyasztott gyümölcsből is elkészülhet.

Jeliné Reiter Hajnal, Nagyatád


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!