2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Fűszeres pisztráng gombatöltelékkel

Hozzávalók:
4 db pisztráng, 1 citrom leve, só, feketebors, 1 csomó turbolya, 1 csomó tárkony, 25 dkg vargánya, 1 közepes nagyságú hagyma, pirospaprika, 2 evőkanál napraforgóolaj, 4 db alufólia

Elkészítés:
A pisztrángokat hideg vízzel leöblítjük, kívül-belül kicsöpögtetjük, fél órát állni hagyjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük. A turbolyát és tárkonyt apróra vágjuk, és a halak belsejébe elosztjuk. Közben a vargányát letisztítjuk a gombás töltelékhez, felszeleteljük, majd a hagymát is apróra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, és még 10 percig pároljuk. Ezután fűszerezzük meg a paprikával. Ezt a tölteléket a pisztrángokba elosztjuk, és hústűvel összetűzzük. Az alufóliát olajjal megkenjük, majd a halakat becsomagoljuk egyenként, és a fóliát így a forró grillrácsra fektetjük. Mindkét oldalát grillezzük, 20 –20 percig. Fóliában sült burgonya és kapros uborka saláta illik hozzá.

Papp Attiláné, Tiszaújváros, Szederkényi u. 31. 1/3 3580


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!