2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Kocsonyázott csirkemell gombával

Hozzávalók:
30 dkg kicsontozott főtt vagy sült csirkemell, 1 db tyúkhúsleves-kocka, 15 dkg csiperkegomba, 1,5 dkg zselatin, bors, só, 8-10 db töltött olajbogyó. Öntet: 1 dl száraz fehérbor, 2 evőkanál szójaszósz, fél citrom leve, cukor, só, vágott metélőhagyma, olívaolaj, áfonyadzsem

Elkészítés:
A megtisztított gombát, sót petrezselymes, citromos vízben megpároljuk. A leveskockát 3 dl vízben felforraljuk, elkeverjük benne a zselatinport. A pástétomformát hideg vízbe állítjuk, és megtöltjük a kihűlt, de nem dermedt aszpikkal. De előtte az aprószemű gombákat ízlésesen elrendezzük a forma aljára, az ízlésesen felvágott és elrendezett húsokkal együtt. Tálalásig hűtőbe tesszük. Az öntetet elkészítjük és külön, vagy a kiborított kocsonya köré öntve kínáljuk.

Orosz Jánosné, Szeged


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!