2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Boros narancskocsonya vaníliamártással

Hozzávalók:
2 kg narancs, 1,5 dl fehérbor, 2,5 dkg zselatinpor, 5 ek. méz
A mártáshoz: 1 csomag főzés nélkül elkészíthető vaníliás krémpor, 3 dl tej, 1 dl tejszín, a tálaláshoz mézes puszedli.

Elkészítés:
A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső fehér bundája ne maradjon rajta. Kinyomkodjuk a levét, leszűrjük, hozzáöntjük a bort, a zselatinnal összekeverjük, és állandó keverés mellett felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk, majd mézzel ízesítjük. Egy őzgerincformát megnedvesített celofánnnal kibélelünk, a narancsos masszával egyenletesen megtöltjük, és a hűtőszekrényben egy éjszakát dermesztjük. Tálalás előtt a krémport az előírásoknak megfelelően a tejjel krémmé keverjük, majd a tejszínnel higítjuk. A kocsonyát tálra borítjuk a kocsonyát késsel felszeleteljük. Kistányérra teszünk egy szeletet, a mártással körülöntjük, mézes puszedlival kínáljuk.

Ginda Enikő, Szeged


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!