2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Pikáns borkocsonya halszeletekkel

Hozzávalók:
2 dkg zselatin, 1 citrom leve, 3,5 dl víz, 3 dl muskotályos bor, ízlés szerint cukor, fahéj, szegfűszeg, 6 dkg füstölt hal, 4-5 lapka sajt, 2 kivi meghámozva, apró kockára vágva.

Elkészítés:
A bort forraljuk fel az ízesítőkkel. Szűrjük le. A zselatint főzzük fel a vízzel, cukorral előírás szerint. Keverjük a borhoz. Kivizezett forma alját béleljük ki a sajtszeletekre. Öntsük rá a borzselé felét, ejtsünk bele pár kocka kivit, és hagyjuk megdermedni. Rakjuk rá a halszeleteket, a maradék kivit és öntsük le a maradék zselével. 8-10 órás hűtés után fordítsuk ki a formából, dióval, sajttal díszítve tálaljuk.

Bonta Attila, Gyöngyös


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!