2017. augusztus 18., péntek ; Ilona napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Farsangra: karthausi fánk

Hozzávalók:
8 db száraz zsemle, 0,5 dl tej, 4 tojássárgája, 2 cs. vaníliás cukor, baracklekvár, zsemlemorzsa, olaj, fahéjas porcukor

Elkészítés:
A zsemlék héját lereszeljük. A tejet a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral összehabarjuk. A zsemléket mély tálba tesszük, ráöntjük a tejhabarékot, és hagyjuk kissé ázni, hogy megduzzadjanak. Ekkor egyenként kivesszük, kissé megnyomkodjuk őket. Hegyes késsel az oldalukon kis nyílást bemetszünk, és baracklekvárt nyomunk a zsemlékbe. Azután a széthabart tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Ezután itatóspapírra rakjuk, és fahéjas cukorral behintjük. Ízlés szerint gyümölcsízzel vagy tejsodóval kínáljuk.

Bányai Katalin, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!