2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Farsangi fánk

Hozzávalók:
1 dl tej, 6 szem kockacukor, 4 dkg élesztő, 4 tojássárgája, só, 2 dl langyos tej, 7 dl liszt, 4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A tésztát jól kidolgozzuk, szükség esetén még annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy kemény, rétestészta fogású legyen. Langyos helyre állítva, letakarva 1 órán át kelni hagyjuk. Majd kiszaggatjuk, és még a deszkán is kelni hagyjuk fél óráig. Bő, forró olajban sütjük. Míg a fán alsó fele sül, lefedjük a lábast, de ha megfordítjuk, levesszük a fedőt.

Fogáné Galambosi Éva, Bucsuszentlászló


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!