2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Farsangra: szalagos fánk

Hozzávalók:
2 dkg élesztő, 1 csipet só, fél marék cukor, 15 dkg liszt, 2 kanál étolaj, 75 dkg liszt, 7,5 dkg olvasztott vaj, 2 tojás, tej

Elkészítés:
Az élesztőből, sóból, cukorból két kanál étolajból kovászt készítünk. A 75 dkg liszthez 7,5 dkg olvasztott vajat, a két tojás sárgáját, a kovászt és annyi tejet, hogy dagasztás közben hólyagosodó félkönnyű tésztát készítünk. Mindezt kétszeri kelés után ismét visszadagasztjuk. Harmadszor lisztezett táblán nyújtjuk és szaggatjuk. Sütésnél ügyeljünk, hogy ne a lisztezett felével tegyük a forró olajba, hanem fordítva, mert így keletkezik majd szalag a közepén. Fordításig letakarva sütjük, fordítás után már nem szabad letakarni. Baracklekvárral tálaljuk. Porcukorral beszórjuk a tetejét.

Csikai Györgyné, Tiszaladány


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!