2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Farsangra: rózsafánk

Hozzávalók:
35 dkg liszt, 3 tojás, 2 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 3 evőkanál porcukor, egy csipet só

Elkészítés:
A lisztet egy tálba téve beleütjük a 3 tojást, a két sárgáját, hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, sót és az egészből tésztát gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval egyenlő nagyságú lapokra vágjuk ki. Öt lapot egymásra téve, közepét összenyomjuk, hogy széjjel ne váljanak, széleit késsel körben bevagdossuk, hogy ezáltal rózsaalakú legyen. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Nedvszívó papírra szedjük. A rózsák közepére egy-egy befőtt gyümölcsöt teszünk, és cukorral meghintjük.

Simonné Kedves Éva, Mátészalka


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!