2017. augusztus 17., csütörtök ; Jácint napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Farsangra: almafánk

Hozzávalók:
0,5 l víz, 10 dkg margarin, 15 dkg rétesliszt, 3 db tojás, 60 dkg alma, 5 dkg baracklekvár

Elkészítés:
Felforraljuk a vizet a margarinnal, majd folyamatosan beleszórjuk a lisztet. A tüzön hagyva tovább keverjük, és amikor a tészta elválik az edénytől, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Egyenként beledolgozzuk a három tojást, és simára dagasztjuk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Nyolc egyforma négyzetet vágunk ki belőle. Megtisztítjuk az almát, magházát kivesszük, és a lyukba baracklekvárt csöpögtetünk. A négyzetekbe egy-egy almát helyezünk, a tészta négy csücskét összefogva becsomagoljuk az almákat. Kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük, és előmelegített sütőben 5 percig nagy lángon, majd takarékon szép pirosra sütjük.

Czömpöly Mária, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!