2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Farsangra: képviselőfánk sajtkrémmel töltve

Hozzávalók:
A tésztához: 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 6 tojás, cukor, késhegyi só, víz. A töltelékhez: 12 dkg reszelt sajt, 2,5 dl tejszín, 5 tojássárgája, 1 csapott evőkanál lisz, 15 dkg vaj, só.

Elkészítés:
A másfél dl vizet a vajjal, kevés cukorral és a sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal kevergetve addig melegítjük, amíg elválik az edény falától. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a masszát habzsákba töltjük, és kivajazott, kilisztezett sütőlapra félgömb alakokat formázunk. A tetejüket megkenjük felvert tojással és sütőbe toljuk. 12 perc múlva a fánkok megnövekednek, ekkor csökkentjük a lángot, és készresütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, beleadjuk a reszelt sajtot, a tojássárgákat és liszttel megszórva, kevés sóval 1-2 percig főzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A kisült fánkok kobakját levágjuk, a krémet betöltjük. Tetejére visszatesszük a kalapját.

Bebesiné Kutasi Mariann, Türje


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!