2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Farsangra: szalagos fánk

Hozzávalók:
3 dl tej, 3dkg élesztő, 1 ek. porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 0,5 dl rum, pici só, 50 dkg liszt

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk, majd a langyos liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk. Másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és langyos helyen letakarva még 30 percig kelesztjük. A deszkán egy mélyedést nyomunk a fánk közepébe, és az olajba a fánk felső része kerüljön. Kevés jó meleg olajban kezdjük sütni, és letakarjuk. Megfordítás után nem kell már letakarni.

Szilvási Sándorné, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!