2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Farsangra: ciprusi fánk

Hozzávalók:
35 dkg liszt, 6 evőkanál olaj, só, olaj a sütéshez. A sziruphoz: 45 dkg cukor, 2 dl víz, 1 citrom leve. A tetejére: 5 dkg darált mandula, fahéj, szegfűszeg.

Elkészítés:
A lisztből az olajjal és egy csipet sóval, 1 dl vízzel tésztát gyúrunk. Nagyon vékonyra nyújtjuk, és 15 x 2,5 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkok végét összenyomjuk, és karikákat formálunk belőlük. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Az olajból kivéve még melegen 15 percre szirupba mártjuk a karikákat, majd tálra rakjuk, és fahéjjal, szegfűszeggel kevert darált mandulával szórjuk meg.

Mester Gyuláné, Zákány


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!