2017. október 18., szerda ; Lukács napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Húsos csusza

Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a húst, sózzuk, fűszerezzük. A paradicsomot lehéjazzuk, apró kockákra vágjuk, a szalonnát is, és a húshoz keverjük, majd néhány percig együtt pároljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. Elkészítjük a mártás: a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd habverővel kevergetve felforraljuk. A kihűlt mártáshoz a tojássárgákat és a tejfölt hozzákeverjük és befűszerezzük. A húst, a mártást és a tésztát összekeverjük, tűzálló tálba öntve kisütjük.

Szikora Szilvia, Kiskunfélegyháza


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!