2017. október 18., szerda ; Lukács napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Almás csirke

Hozzávalók:
1 kg csirkehús, 1 csomó petrezselyemzöld, 30 dkg alma, 1 csomó metélőhagyma, 3 szál sárgarépa, 2 dl tejföl, 3 dl tej, 10 dkg margarin, 5 dkg zsír, 2 evőkanál liszt, olaj, só

Elkészítés:
A besózott csirkehúst kizsírozott tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, közé szeleteljük az almát, a sárgarépát, és a tetejére elmorzsolunk 5 dkg margarint. A tál tetejét alufóliával légmentesen lezárjuk, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ezután a maradék margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd a tűzről levéve beleöntjük a tejfölt, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a metélőhagymát. Picit megsózzuk. A puha, megsült húst a mártással leöntjük, és pár percre visszatoljuk a sütőbe. Párolt rizzsel tálaljuk.

Sperl Péterné, Farkasgyepű, Petőfi u. 68. 8582


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!