2017. augusztus 21., hétfő ; Sámuel, Hajna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Rakott burgonya hússal

Hozzávalók:
1 kg burgonya, 50 dkg sertéshús, 1 fej apróra vágott hagyma, só, bors, pirospaprika, 6 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 kanál zsír

Elkészítés:
A burgonyát karikákra vágva megfőzzük. A húst ledaráljuk, ízesítjük, sóval, borssal, paprikával összekeverjük, és az apróra vágott hagymán puhára pároljuk. Amikor készen van, behabarjuk tejfellel. Ezután egy kisebb méretű tűzálló tálat kikenünk vékonyan zsírral, és lerakjuk egy réteg főtt burgonyával, rátesszük a húst, szépen elrendezve, és erre ismét burgonyát teszünk. Megsózzuk, majd a maradék tejfölt rásimítjuk. Előmelegített sütőben 15 percet sütjük.

Pálné Kovács Edit, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!