2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Töltött padlizsán

Hozzávalók:
2 db padlizsán, 1 nagyobb hagyma, 1-1 piros-, zöld- és fehérhúsú paprika, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 paradicsom, só, bors, petrezselyem, bazsalikom, oregánó, pici cukor, sajt, olaj

Elkészítés:
A padlizsánokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, majd forró olajban világosbarára sütjük Leitatjuk róluk a fölöslegesolajat, majd tepsibe félretesszük. A hagymát szeletekre vágva pici olajon megfonnyasztjuk (nem kell megpirítani), és rátesszük a kimagozott, vékony csíkokra vágott paprikákat, a zúzott fokhagymát, borsot, a paradicsomot. Pici cukrot teszünk rá, megsózzuk, végül rászórjuk a petrezselymet, a bazsalikomot és az oregánót. Fedő alatt puhára pároljuk. A tepsibe tett padlizsánokat megtöltjük a keverékkel, megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben pirosra sütjük.

Kutas Péterné, Nagykáta


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!