2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Töltött padlizsán

Hozzávalók:
4 közepes padlizsán, só, bors, 0,50 kg apró, kemény paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 20 szem olívabogyó, 1 ek morzsolt oegánó, 5 ek. olívaolaj

Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, a szárvégeket elvágjuk, hosszanti irányban vékony szeletekre bevágjuk. A szeletek közét besózzuk, a padlizsánokat szűrőedénybe állítjuk, hogy kesernyés levük elfolyjon. Közben a paradicsomokat megmossuk, és a padlizsánokkal azonos vastagságú szeletekre vágjuk. A foghagymát meghámozzuk, áttörjük. A hagymát megtisztítjuk, 1 cm vastag gerezdekre vágjuk, besózzuk, az olívát kimagozzuk. A padlizsánt folyó víz alatt leöblitjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk. A szeletek között megkenjük foghagymával, belecsúsztatjuk-nyomkodjuk a paradicsomszeleteket, amiktől kissé szétnyílnak. Kiolajozunk egy akkora tűzálló tálat, hogy a padlizsánok szorosan elférjenek benne. A közökbe szórjuk a hagymát és az olívabogyókat, meglocsoljuk a maradék olajjal, meghintjük frissel őrölt borssal és oregánóval. Fóliával betakarjuk, és a sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 1 órán át pároljuk. Levesszük róla a fóliát, további 20 percig sütjük.

Németh Györgyi, Szolnok


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!