2017. július 22., szombat ; Magdolna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gombás, tejfölös ponty

Hozzávalók:
1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors

Elkészítés:
A megtisztított halat lefejtjük a gerinccsontról, feldaraboljuk, és kivajazott tepsibe rakjuk. Ráöntjük a fehérbort, meghintjük a megfelelően előkészített, megmosott és apróra vágott gombával, a finomra vágott hagymával, petrezselyemmel és borssal, és meg is sózzuk. Kevés vizet öntve alá befedjük egy megvajazott fehér sütőpapírral. Felforraljuk, és készre pároljuk. Ha a ponty megfőtt, ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt és még egyszer felforraljuk. Köretként vajas burgonyát vagy párolt rizst adunk hozzá.

Berki István, Tapolca


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!