2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Paradicsomos padlizsán

Hozzávalók:
2 padlizsán, 2 paradicsom, 4 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, 1 hagyma, 10 szem fekete olívaolaj, só, 1 gerezd fokhagyma, csipet oregano, csipetnyi koriander, 2 tojás, 1,5 dl tejszín, 5 dkg reszelt parmezán, csipet cayenne bors

Elkészítés:
A megmosott padlizsánt félbevágjuk, héjastól felszeleteljük. A paradicsomot szintén. Egy kiolajozott tűzálló tálban elhelyezzük a zöldségeket. Megsózzuk, megborsozzuk, és két evőkanál olajjal meglocsoljuk. A megtisztított és apróra vágott hagymát a kimagozott olívabogyóval megpároljuk. Zúzott fokhagymával és a többi fűszerrel ízesítjük, és a felkarikázott zöldségekre öntjük. Lefedjük, és forró sütőben 10 percig sütjük. A tojást a tejszínnel simára keverjük, a sajtot beleszórjuk, sózzuk, ízlés szerint még ízesítjük. A zöldségek tetejére locsoljuk, és így még sütjük 10 percig.

Kovács Márta, Dallószög


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!