2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Csirke citromos mártásban

Hozzávalók:
2 kisebb csirke, 10 dkg füstölt szalonna, 1 szál fehérrépa, 1 szál sárgarépa, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 citrom leve

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott csirkét feldaraboljuk. Egy tűzálló tál alját beborítjuk a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnával, rárakjuk a csirkedarabokat, megsózzuk. Karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és vágott zöld petrezselymet szórunk közéjük. Egy kevés vizet is öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, majd kiszedjük. A szalonnás zöldséget meghintjük egy kanál liszttel, néhány percig pirítjuk, majd szitán áttörjük. Elkeverjük 2 dl tejföllel, ízesítjük a citrom levével, és a tálba visszatett csirkére öntjük. A sütőben jól átforrósítjuk. Burgonyapürével tálaljuk.

Debreceni Julianna, Nyírmada, Újfényes u. 1. 4564


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!