2017. október 18., szerda ; Lukács napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Diós szelet

Hozzávalók:
30 dkg porcukor, 4 tojás, 10 evőkanál hideg víz, 10 dkg darált dió, fél csomag sütőpor, 20 dkg liszt. Töltelék: 2,5 dl tej, 2 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg darált dió, késhegynyi őrölt fahéj. Máz: 10 dkg csokoládé, 5 dkg vaj.

Elkészítés:
A tésztát összeállítjuk, előmelegített, de nem forró sütőben megsütjük. A kihűlt tésztát megkenjük a töltelékkel. A tejből és lisztből fehérmártást készítünk, és ha langyos, hozzákeverjük a többi hozzávalókat. Ezzel megtöltjük a tésztát, majd mázzal vonjuk be.

Braun Györgyné, Hercegkút


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!