2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Diós-aszalt szilvás sütemény

Hozzávalók:
10 dkg dióbél, 10 dkg aszalt szilva, 25 dkg liszt, 1 vaníliás cukor, 1 sütőpor, 1 tojás, 2 dkg vaj, 2 dl tejföl, csipetnyi só, 2 evőkanál rum, sütőpapír

Elkészítés:
A szilvát egy éjszakára beáztatjuk, hogy megpuhuljon. Majd kiszedjük a magját, és a szilvahúst apróra vágjuk. A diót durvára vágjuk. Az összes, fentiekben felsorolt alapanyagot összedolgozzuk, majd a végén hozzákeverjük a diót és az aszalt szilvát, és vajjal kikent, lisztezett tepsibe a sütőpapírra kis halmokat rakunk a masszából. Előmelegített tepsiben 15-20 percig sütjük.

Orosz Jánosné, Szeged


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!