2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Diós-csokis torta erdélyi módra

Hozzávalók:
A tésztához: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 tasak sütőpor, 10 dkg darált dió. A krémhez: 25 dkg Ráma margarin, 3 evőkanál kakaópor, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája.

Elkészítés:
A nyolc tojásfehérjét kemény habbá verjük. A habba állandó keverés mellett lassan hozzáadjuk a többi hozzávalót a következő sorrendben: cukor, tojássárgája, liszt, sütőpor, és a darált dió. Közepes lángon készre sütjük.

A krém összeállítása
A kakaóport a porcukorral és egy kis vízzel (kb. 2dl) felfőzzük. A tűzről levéve állandó keverés mellett lassan belekeverjük a tojássárgát és a kocka margarint. Finom krémet keverünk belőle.

A kész tortalapot három részre vágjuk. Mindegyik lapot meglocsoljuk egy pici rummal, és megkenjük a lapokat és a torta tetejét a finom csokikrémmel. Végül a tetejét és az oldalát beszórjuk darált dióval.

Döngölő Ilona, 2133 Sződliget, Határ út 2. (Liget panzió)


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!