2017. augusztus 17., csütörtök ; Jácint napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Édes omlettfelfújt

Hozzávalók:
2 dkg vaj, 4 tojásfehérje, 4 tojássárgája, 2,5 dkg cukor, porcukor, ribizlilekvár

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, majd verjük fel a fehérjét is kemény habbá, és öntsük a sárgájához. Ha serceg a vaj, öntsük a keveréket a serpenyőbe. Közepes lángon 1 percig süssük, majd 8 percre tegyük be az előmelegített sütőbe. Ha kész, kenjük a lekvárt az omlett felére, és takarjuk be a másik felével. Szórjuk meg porcukorral.

Armbrusztné Csikós Tünde, Székesfehérvár


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!