2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Burgonyaomlett

Hozzávalók:
40 dkg burgonya, 10 dkg húsos, füstölt szalonna, 8 tojás, 1 fej hagyma, 1 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 csokor metélőhagyma, só

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, 3 mm vastagon felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, és mindkét oldalon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A tojást felverjük, összekeverjük a liszttel és a tejjel, sózzuk, majd a hagymás burgonyára öntjük. Keverés nélkül, kis lángon addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.
Frissen vágott metélőhagymával meghintve tálaljuk.

Pappné Szép Eszter, Pécs


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!