2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Hússzeletkék omlettel takarva

Hozzávalók:
25 dkg kicsontozott, letisztított marhahús, 5 dkg póréhagyma, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 5 dkg bambuszrügy, 2 fej gomba, két evőkanál szárított fekete gomba beáztatva, két evőkanál olaj, só.
A páchoz: 1 kávéskanál szójamártás, 1 kávéskanál étkezési keményítő, 1 kávéskanál száraz fehér bor, bors. Az ízesítéshez: 1 evőkanál szójamártás, 1 evőkanál száraz fehér bor, 1 kávéskanál étkezési keményítő, 1 k. kanál cukor. Az omletthez: 4 db tojás, liszt, só, olaj.

Elkészítés:
A vékony csíkokra vágott húst legalább egy óráig pácoljuk, majd forró olajban megpirítjuk, és félretesszük. A metéltre vágott zöldségeket megpirítjuk, picit sózzuk, majd ráhelyezzük a húst, ráöntjük az ízesítőket, összeforraljuk, és tálaljuk. A tojást külön-külön jól felverjük, és forró olajon omletteket készítünk. A feltálalt húst omlettel takarjuk be.

Novák Attila, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!