2017. július 22., szombat ; Magdolna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Halsaláta

Hozzávalók:
1 kg tonhal, 1 citrom leve, 1 babérlevél vagy szegfűszeg ízlés szerint, 1 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 20-30 dkg kelbimbó, 60 dkg főtt krumpli, 15 dkg reszelt sajt, 8 db paradicsom, 20 dkg göcseji sajt, 1 zöldpaprika, só, bors, rozmaring, szerecsendió, pirospaprika, 1 evőkanál mustár, 1 kávéskanál liszt, 1 dl tejszín, zöldpetrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:
A feldarabolt halra rányomjuk a citrom levét, megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk rozmaringgal és állni hagyjuk. A hagymát megpároljuk az olajban, rátesszük a kelbimbót, majd a lecsurgatott halat. Kevés vizet adunk hozzá és megpároljuk. A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sajtokat és a paprikát felkockázzuk, hozzákeverjük a mustárt és a piros paprikát ízlés szerint, majd visszatöltjük a paradicsomokba, és rátesszük a levágott paradicsomok tetejét. A halas edénybe visszatéve megpároljuk. A burgonyát főzés után áttörjük, kivajazott tűzálló tál aljára egy ujjnyit terítünk belőle, meghintjük reszelt sajttal, és így rétegezzük. Erre kerül majd a hal és a kelbimbó.
A tejszínt a liszttel , szerecsendióval, sóval, borssal elkeverjük, és rátesszük a halra. Apróra vágott petrezselymet szórunk rá, s a megmaradt göcseji sajtszeletekkel beborítjuk, és a sütőben jól átsütjük. A töltött paradicsomokat körítésnek adjuk.

Bontáné Galambos Katalin, Hernádkak


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!