2017. szeptember 23., szombat ; Tekla napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Ponty forrázva

Hozzávalók:
2 kg ponty, só, 15 dkg vegyes zöldség, 1 kis fej hagyma, szemes bors, 1 babérlevél, 1 evőkanál ecet, 15 dkg torma, 1 citrom, 1 cs. zöldpetrezselyem, 1,5 kg burgonya

Elkészítés:
A megtisztított pontyot feldaraboljuk, lesózzuk, a vegyes zöldséget finommetéltre, a hagymát vékony karikára vágjuk. Vizet forralunk, megsózzuk, beledobjuk a zöldséget, a fűszereket, az ecetet is hozzáadjuk. Ha a zöldség megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt pontyot, és megfőzzük. Tálaláskor a halra rakjuk a zöldségeket, körülrakjuk sós burgonyával, meghintjük vágott zöldpetrezselyemmel. Citromkarikákkal és tormadarabokkal díszítjük.

Nagy Alíz, Záhony


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!