2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gombás halgombócleves

Hozzávalók:
1 kg halhús, 1 nagy hagyma, 20 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 1 kis kanál pirospaprika, 2 dkg zsír, 1 evőkanál liszt, késhegynyi őrölt bors, 1 dl tejföl, 1 tojás

Elkészítés:
A halat filézzük, majd alaplevet főzünk. A halhúst ledaráljuk és borssal, sóval, tojással és csipetnyi liszttel összekeverjük, diónyi gombócokat formálunk belőle, majd hűtőbe tesszük. A finomra vágott hagymát megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, zöldpaprikát. Sózzuk, ízesítjük. Behabarjuk liszttel kevert tejföllel, leves sűrűségűre felengedjük, és kiforraljuk.

Balázs Mária, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!