2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Dorozsmai ponty

Hozzávalók:
1 kg halszelet, 2 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, 15 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, só, liszt

Elkészítés:
A pontyszeleteket egyenletesen bevagdaljuk. A vágásokba vékony szalonnaszeleteket teszünk. A maradék szalonnát zsírjára sütjük, és a tepertőjét kiszedjük. A visszamaradt zsírban átsütjük a lisztbe forgatott halszeleteket, és tűzálló tálra rakjuk. A hagymát megpirítjuk, felöntjük kevés vízzel, majd a lisztes tejföllel behabarjuk. A pontyszeletekre öntjük a mártást. A sütőben kissé átmelegítjük és forrón galuskával tálaljuk.

Kiss Erzsébet, Hajdúböszörmény


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!