2017. június 22., csütörtök ; Paulina napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Rétes halhússal töltve

Hozzávalók:
2 csomag réteslap, 10 dkg vaj, 40 dkg főtt halhús, tejmártás, 3 tojássárgája, 1 dl tejföl, petrezselyem, só, őrölt fehér bors, reszelt szerecsendió

Elkészítés:
Először elkészítjük a tejmártást. 6 dkg lisztet, 7 dkg vajat, 4 dl tejet, sót, borsot összedolgozunk, és egyet forralva állandóan kevergetve besűrítjük. Ezt a mártást ízesítjük tejföllel, tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Meghintjük vágott petrezselyemzölddel, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a vajazott réteslapot. Felcsavarjuk, vajjal a tetejét is megkenjük. Forró sütőben aranysárgára sütjük. Kissé ferdén darabolva forrón tálaljuk. Külön tálkában ketchuppal ízesített majonézmártást adunk hozzá.

Horváth Aranka, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!