2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gyümölcsös csokoládékrém

Hozzávalók:
4 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 l tej, 10 dkg étcsokoládé, 2 kanál liszt, 3 evőkanál porcukor, 5 dkg mazsola, 1 kiskanál rum, 2 banán vagy narancs, 2 dl édes tejszínhab

Elkészítés:
Kikeverjük a tojássárgát liszttel és cukorral. Közben felforraljuk a tejet a csokoládéval, langyosra hűtjük, és apránként adjuk a cukros tojássárgához. Visszatesszük a tűzre, és sűrűre főzzük, még forrón közékeverjük a porcukorral habbá vert tojásfehérjéket. Rumban megáztatott mazsolával gazdagítjuk, majd közékeverünk egy felszeletelt banánt vagy narancsot. Tejszínhabbal díszítjük, a talpas poharat még megkoronázzuk egy-egy banán- vagy narancskarikábal.

Asztalos Anita, Zalaegerszeg, Szent István út 8. 8900


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!