2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Főtt libahús mandulás tormában

Hozzávalók:
1 libaaprólék, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 10 dkg darált mandula, 2 evőkanál natúr reszelt torma, 1 fej fokhagyma, 1 evőkanál liszt, só, törött fehér bors

Elkészítés:
Az előkészített libaaprólékot annyi vízben tesszük kuktába, amennyi szűken ellepi. Megsózzuk, belerakjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, borssal ízesítjük, majd puhára főzzük. Ezután a levét leszűrjük, a húst kicsontozzuk, metéltre vágjuk. A levét újból felforraljuk, majd behabarjuk a tejföl, a tejszín és a liszt keverékével. Jól kiforraljuk, és a húst visszatesszük a mártásba. Ezután hozzákeverjük a mandulát és a reszelt tormát. Ezzel is összeforraljuk, és tálaljuk. Köretként lehet hozzáadni apróra szaggatott vajas galuskát.

Gerencsik Klára, Sátoraljaújhely


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!