2017. október 18., szerda ; Lukács napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Libaleves 2.

Hozzávalók:

Elkészítés:
1 adag libaaprólék, 50 dkg vegyes leveszöldség, 3 evőkanál olaj, só, törött bors, késhegynyi gyömbérpor, 1 gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt lestyán, csipetnyi szerecsendió-virág, 1 szem szegfűszeg, 2 evőkanál tejföl, 1 kiskanál liszt, 5 dkg reszelt sajt. A maceszgombóchoz: 4-5 evőkanál dara, 2 tojás, 2 evőkanál tej, 1 csokor petrezselyemzöld, törött bors, só.

Az aprólékot megmossuk, feldaraboljuk, és az olajon pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket, néhány percig együtt pirítjuk, majd másfél liter vízzel felöntjük. Sóval, lestyánnal, gyömbérrel, borssal ízesítjük, a többi darabos fűszert is beletesszük. Takaréklángon főzzük, amíg megpuhul. Közben elkészítjük a maceszgombócot: a tojást a tejjel habosra verjük, hozzáadjuk a maceszdarát, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot és 10 percig állni hagyjuk. Ha az aprólék megpuhult, a levesből kivéve kicsontozzuk, és metéltre vágva tesszük vissza, miután a levest leszűrtük a fűszerektől. A gombócot belefőzzük a levesbe, végül az egészet behabarjuk.

Csiszér Zoltánné, Kiskunlacháza


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!