2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Márton-napi sült lúd

Hozzávalók:
1 egész pecsenyeliba, 3 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál őrölt majoránna, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 kisebb alma, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 15 dkg füstölt szalonna, 2 teáskanál barackpálinka, 1 dl fehérbor, szerecsendió, zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A sütésre kész libát a fűszerekkel kívül-belül alaposan bedörzsöljük. A hasüregébe egy fej vöröshagymát, egy hámozatlan almát teszünk. A tepsit bezsírozzuk, beletesszük a libát, 4 dl vizet öntünk alá. Alufóliával lefedjük, másfél-két órát pároljuk. Ha megpuhult, ropogósra sütjük. A kockára vágott füstölt szalonnát megsütjük, majd leszűrjük. Zsírjába finomra vágott vöröshagymát teszünk. Hozzáadjuk a gombát, zöldpaprikát, paradicsomot, zöldpetrezselymet. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, majorannával, Végül barackpálinkát és fehérbort öntünk alá és még pár percig a sütőbe toljuk a madarat.

Bárány Katalin, Nagyoroszi


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!