2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Sült liba római tálban

Hozzávalók:
1 pecsenyeliba, 2 fej vöröshagyma, fél citrom, 1 babérlevél, 4-5 szem egész bors, 4 dl tejföl, 5 dl csontlé, só, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A libát megmossuk, feldaraboljuk. A finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a borsot, a meghámozott citromszeleteket. Csontlével felöntjük és felforraljuk. Belekeverjük a tejfölt, ismét felforraljuk, aztán az egészet a sütőedénybe öntjük. A libahúst megsózzuk, szintén a sütőedénybe tesszük, majd befedve a sütően közepes lángon addig pároljuk, amíg a hús puha lesz. A tetőt levéve megpirítjuk, krumplipürével tálaljuk.

Tajti Kálmánné, Kecskemét


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!