2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Mazsolás libasült

Hozzávalók:
1 pecsenyeliba, 50 dkg alma, 4 dkg vaj, 10 dkg mazsola, 0,5 liter tyúkhúsleves kockából, só, bors, alufólia

Elkészítés:
A megtisztított libát kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát apró kockára vágjuk. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne az almakockákat, a mazsolát is átforgatjuk benne, és az egészet a libába töltjük. Fogvájóval összetűzzük. Majd a libát egy nagy tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, és 200 fokon 1 órát át pároljuk-sütjük. Közben a húslevessel gyakran meglocsoljuk. Majd megfordítjuk, és további 40 percig sütjük. Megfordítjuk a libát, és további 40 percig sütjük. Folyamatosan locsolgatjuk. Párolt vöröskáposztával, sült gesztenyével és az almás-mazsolás töltelékkel tálaljuk.

Gyöngyösi Roland, Kisdombegyház


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!