2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Trüffeltorta Marc módra

Hozzávalók:
Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt (BL 55), 2 evőkanál kakaó (holland), 1 sütőpor. A krémhez: 2 dl tejszín, 16 dkg cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 45 dkg Ráma margarin, 1 dl rum, rumos meggy, 15 dkg holland kakaó.

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál cukorral kikeverjük. A maradék cukrot a fehérjével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral elvegyítjük, majd finoman összekeverjük. 180 fokon sütjük, tűpróbát végzünk. Ha kihűlt, három vagy négy részre vágjuk.

Krém: a tejszínt a cukorral és a citrom héjával összeforraljuk, majd 20 dkg margarint felkockázunk, és beleolvasztjuk a forró tejszínbe. Még forrón belekeverjük a kakaót, és teljesen kihűtjük. A maradék margarint habosra keverjük, és hozzáadjuk a kakaós krémet. Rummal ízesítjük, és a piskótalapok közé töltjük, rumba áztatott meggyet szórunk közé.

Díszítés: oldalát csokiforgáccsal panírozzuk, tetejére krémrácsot vagy szintén csokiforgácsot szórunk (fehéret). Rumos meggyel díszítjük.

Gazdag Árpád, Csömör, Szécheny u. 127/B 2141


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!