2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Sajtos ponty tepsiben

Hozzávalók:
1 kg halhús, 4 dl tejföl, 10 dkg reszelt natúr Pannónia sajt, 1 csomag Pannónia szeletelt sajt, 2 evőkanál liszt, 2 tojás, 5 dkg margarin, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál ételízesítő, 2 evőkanál almaecet, 1 evőkanál pirospaprika, 2 babérlevél, 1 evőkanál bazsalikom, 1 kávéskanál őrölt fehérbors

Elkészítés:
A halhúst bevagdaljuk, majd bedörzsöljük az ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az így előkészített halat a margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük. Közben a tejfölt tojással, liszttel, zúzott fokhagymával, almaecettel, pirospaprikával, borssal és kevés delikáttal simára keverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet és az egészet a pontyra terítjük. Közepesen meleg sütőbe tesszük. Amikor a hal már majdnem megpárolódott, megemeljük, 2-3 szeletelt sajtot csúsztatunk alája, és a tetejét reszelt sajttal meghintjük és rápirítjuk. Petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.

Novák Attila, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!