2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Finom almatorta

Hozzávalók:
12,5 dkg puha margarin, 12,5 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 1 csipet só, 4 csepp citromaroma, 3 tojás, 20 dkg liszt, kevés tej, 1 teáskanál sütőpor, 75 dkg alma, sárgabaracklekvár

Elkészítés:
A margarint, a cukrot, a tojást nagyon habosra keverjük Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy éppen megfelelő tésztát kapjunk. Úgy mondjuk, hogy a tészta a kanálról leszakadjon. A masszát tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk. A tetejére szépen kirakjuk a cikkekre vágott almát, és előmelegítés nélkül 40-45 percig sütjük.
Közben egy kanál vízzel kissé megfőzünk két evőkanál áttört sárgabaracklekvárt, és sütés után azonnal a süteményre rákenjük. Még finomabb, ha a lekvárt kevés rummal is ízesítjük.

Tóth Endréné, Csépa


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!