2017. október 18., szerda ; Lukács napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Őszibarackbefőtt

Hozzávalók:
8 kg őszibarack, 3 liter felöntőlébe literenként 40 dkg cukor, üvegenként egy csipet nátrium benzoát, üvegenként egy csipet citromsav, 1 mokkáskanál darabos szegfűszeg, késhegynyi borkén, kimosott üvegek, celofánpapír, melyet nátrium benzoátba áztatunk, befőző gumi, és az üvegek teteje, melyet kimosás után felhasználásig szintén nátrium benzoátban áztatunk

Elkészítés:
A hibátlan őszibarackot megmosás után vékonyan lehéjazzuk, és éles kis kissel gerezdekre vágjuk. Rögtön beledobjuk egy előkészített mély tálba, melyben 1-2 evőkanál citromsavat oldtunk fel. Ez azért szükséges, hogy a gyümölcs meg ne barnuljon. 2 liter vízbe felteszünk 80 dkg cukrot, 6 szem szegfűszeget, 1 mokkáskanál citromsavat, 2 mokkáskanál nátrium benzoátot és fél mokkáskanál borként. Felforraljuk, majd kis adagokban belemerjük a felaprított gyümölcsöt. Ezzel forráspontig hevítjük. Üvegekbe merjük a gyümölcsöt, és rámerjük a levet, majd celofánnal és vékony befőző gumival leszorítjuk, és a tetejét rácsavarjuk. Szárazdunsztba tesszük az éppen elkészült üveget, jól bebugyoláljuk, és így hagyjuk kihűlni.

Cvejkus Ildikó, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!