2014. április 24., csütörtök ; György napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 


Eperdzsem

Hozzávalók:
1 kg eper, 30 dkg cukor, csipetnyi fahéj, szegfűszeg

Elkészítés:
A nagyon alaposan megmosott, leszárazott epret burgonyanyomóval kinyomkodjuk. Meghintjük a cukorral, és állni hagyjuk. Forrásig melegítjük, hozzáteszünk egy csipet fahéjat, és egy csipet őrölt szegfűszeget. Körülbelül 5 percet főzzük is. Egy-két csipetnyi nátrium benzoátot teszünk bele. Tiszta, száraz üvegekbe rakjuk, és lezárjuk. Mehet a szárazdunsztba.

Palocsai Józsefné, Pusztaszentistván


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!