2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Vaníliás dinnyelekvár

Hozzávalók:
1 kg édes sárgadinnyebél, 80 dkg zselésítő cukor, 1 citrom, 1 rúd vanília

Elkészítés:
A dinnyét megtisztítjuk, kimagozzuk, a húsát kis kockákra vágjuk. Egy kilónyi mennyiségre lesz szükségünk. A dinnyehús harmadát egy nagy tál aljára rakjuk, rászórjuk a cukor harmadát, majd így rétegezzük, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejére cukor kerüljön. A tálat lefedjük, és egy éjszakára hűvös helyre tesszük. Másnap a tál tartalmát lábasba öntjük, hozzáadjuk a felhasított vaníliarudat, belefacsarjuk a citrom levét, és időnként megkeverve főzni kezdjük. Amikor felforrt, még 45 percig főzzük, többször átkeverjük, és ha már nem túl híg, üvegekbe töltjük. Ez a mennyiség három félkilós üveghez elég. Tetszés szerint gazdagíthatjuk málnával, de akkor negyed óráig még azzal is együtt kell főzni. Az üvegeket lezárjuk, és egy napra száraz dunsztba tesszük.

Hollai Áronné, Szeged


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!