2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Pikáns ecetes cukkini

Hozzávalók:
3 kg felszeletelt cukkini, 1 kg felszeletelt vöröshagyma, 20 dkg só, 1 l borecet, 20 dkg cukor, 2 mokkáskanál kurkuma, 1 evőkanál mustármag, 2 evőkanál koriandermag

Elkészítés:
A felszeletelt cukkinit és vöröshagymát váltakozva befőttesüvegbe rétegezzük, és megszórjuk 4 evőkanálnyi sóval. Egy napon át hűvös helyen állni hagyjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk száradni. Egy nagy lábasban 1 liter borecetben elkeverjük a maradék sót és a cukrot, beleszórjuk a kurkumát, és 5 percig forraljuk. Beletesszük a cukkinit és a hagymát, hozzáadjuk a mustármagot és a koriandermagot, és nagyjából egy óráig lefedve állni hagyjuk, majd mérsékelt lángon felforraljuk. Befőttesüvegekbe adagoljuk, rámerjük a leszűrt, langyos levet, lezárjuk az üveget, és még egy hónapig hagyjuk érni ezt a finom savanyúságot.

Kaposvári Gyula, Tatabánya


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!