2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Paradicsomlekvár

Hozzávalók:
2,5 kg paradicsom, 10 dkg vaj, csipetnyi sáfrány, 4 evőkanál méz, 1 fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál szezámmag, só, bors

Elkészítés:
A paradicsomokat néhány másodpercre forró, majd jéghideg vízbe mártjuk, így könnyen le tudjuk húzni a héjukat. A meghámozott paradicsomokat félbevágjuk, és szitán áttörve kimagozzuk. A vajat olvadásig hevítjük, hozzáadjuk a paradicsomot, a finomra vágott hagymát, a sáfrányt, kevés sót egészben hagyott borsot. Felforraljuk, majd kislángon, fedő nélkül 1 óra alatt sűrű lekvárrá főzzük. 40 perc elteltével már csak kevés folyadéknak kell maradnia. Amikor már elég sűrű, levesszük a tűzről, belekeverjük a mézet, a fahéjat, majd üvegekbe adagoljuk. Húsok mellé köretnek kiváló. Tálalás előtt pirított szezámmaggal szórjuk meg.

Jólesz Katalin, Mosonmagyaróvár


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!