2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Velencei borjúcsülök

Hozzávalók:
1,5 kg csontos borjúcsülök, 20 dkg rizs, 10 dkg parmezán sajt, 2 szál sárgarépa, 1 db hámozott paradicsom, 3 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8 dl húsleves alaplé kockából, 2 dl száraz fehérbor, 2 evőkanál margarin, fél kávéskanál kurkuma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 csomag petrezselyem, fehérbors, reszelt citromhéj

Elkészítés:
A megmosott, megtörölt csülköt sóval, borssal bedörzsöljük, és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott vöröshagyma felét és a felkarikázott sárgarépát. A dobozos darabolt paradicsomot a levével együtt a húshoz adjuk. Fedő alatt 1 órát pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük a húslével és a borral. 30-40 percig pároljuk, amíg a rizs puha nem lesz. Végül belekeverjük a reszelt parmezán sajtot, a kurkumát, az összezúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, és ízlés szerinti mennyiségű reszelt citromhéjat. Amikor a csülök megpuhult, kivesszük a léből, és hagyjuk kihűlni, majd kicsontozzuk, felszeleteljük, és a mártással együtt tányérokra tálaljuk. Rizottóval körítjük.

Bernáth Lászlóné, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!