2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gombaknédli

Hozzávalók:
30 dkg gomba, 5 dkg szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, ź l tej, 8 db zsemle, 3 dkg margarin, 1 cs. petrezselyem, 5 dkg zsemlemorzsa, só, bors

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, ebbe tesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és addig pároljuk amíg a levét el nem főtte. Aztán sózzuk, borsozzuk. A tojásokat a tejben elkeverjük, megsózzuk, és az apróra vágott zsemlékre öntjük. 30 percig áztatjuk. A margarint felolvasztjuk, és megpároljuk benne az apróra vágott petrezselymet, majd a zsemlékhez keverjük. Ezután hozzáadjuk a kihűlt gombát, zsemlemorzsát, és gombócokat formálunk. Sós vízben kb. 10 percig főzzük. Margarinban pirított zsemlemorzsában megforgatva tálaljuk. Bármilyen gombából elkészíthető.

Őri Dorottya, Ajka 8400


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!