2014. április 24., csütörtök ; György napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 


Meggyes és cseresznyés szelet

Hozzávalók:
75 dkg gyümölcs, 2 zacskó vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 6 tojás, 25 dkg finomliszt, csipet só, fél dl rum, 3 ek. fahéjas porcukor, sütőpapír a sütéshez

Elkészítés:
A porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a margarinnal. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket csipet sóval keményre verjük. A liszttel váltakozva kanalanként a tojáskrémhez keverjük, végül hozzáadjuk a rumot is. Közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, a tetejét dúsan megrakjuk a meggyel vagy cseresnyével. Előmelegített sütőben, lassú tűznél sütjük. Ha a villára nem ragad a tészta, akkor meg van sülve. A tepsibe hagyjuk langyosra hűlni. Azután szeleteljük, és fahéjas porcukorral megszórjuk. Jól lecsepegtetett befőttel is süthetjük.

Mihalik Mátyásné, Békés Galamb u. 2/1. 5630


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!